Sterkt møte med folket

Det var sterkt og flott å møte folket som har levd med Birgittesaken tett innpå seg i 23 år.

Tirsdag 16 oktober snakket jeg om drapet på Birgitte Tengs og mitt arbeid med boken ”Mysteriet Birgitte Tengs” i Karmøy folkebibliotek i Kopervik.

Jeg deltok sammen med Bjørn Olav Jahr som skrev boken ”Hvem drepte Birgitte Tengs?” for tre år siden, og som har lagd dokumentarserien om Birgittesaken som ble vist på TV2 i høst.

Den lokale journalisten Harald Dale, som også har fulgt saken og deltar i TV-serien, var utmerket ordstyrer.

Hele 250 mennesker møtte opp og fylte biblioteket til randen. Engasjementet for drapsgåten er fortsatt stor i lokalsamfunnet. Alle spør seg om det samme – hvordan kunne prosessen mot fetteren skje, og hvem er drapsmannen?

Dette belyste jeg og min forfatterkollega gjennom en nesten to timer lang seanse, der vi også fikk innspill og spørsmål fra publikum.

Jeg vil gjerne takke alle som kom og alle som kjøpte boken min. Jeg skrev signaturer til krampa tok meg. Det var virkelig moro. Bare gjennom felles engasjement og aldri gi opp håpet, er det mulig en dag å få svaret på hvem som drepte Birgitte.

Mysteriet lever videre.

 

bilde2 1
bilde3
IMG_5596