Ny bok om Birgitte Tengs-drapet

Tror du at du har fått med deg alt i Birgittesaken etter å ha sett dokumentarserien på TV2? Det har vært mye mer dramatikk i denne drapsgåten enn det TV-serien omtaler.

Og det skriver jeg om i min nye bok «Mysteriet Birgitte Tengs». Boken kommer på fredag på det flotte forlaget Prego Mobile.

Jeg rykket ut til Karmøy for TV2 Nyhetene da Birgitte ble funnet drept bare 500 meter fra hjemmet sitt i mai 1995. I nesten to år fulgte jeg etterforskningen tett. Jeg var til stede da fetteren ble varetektsfengslet og fulgte begge rettssakene mot han. Fetteren ble frikjent sommeren 1998. Men saken stopper ikke der. Det har skjedd mye også de siste 20 årene.

I boken forteller jeg historien om den eneste mulige gjerningsmannen politiet noensinne har hatt et teknisk bevis mot. Men også her glapp det for politiet.  Jeg forteller om den opprivende splittelsen i familien mellom fetteren og hans familie og Birgittes foreldre.

I boken nøster jeg opp de mange løse trådene mot mulige gjerningsmenn, og forklarer hvorfor jeg mener drapsgåten aldri kommer til å bli løst. Den utskjelte etterforskningslederen Ståle Finsal står fram for første gang og svarer på hvordan han betrakter saken i dag.