Skip to content

Mysteriet Birgitte Tengs

Norges mest kompliserte drapsgåte

Mysteriet Birgitte Tengs Layout

Om Mysteriet Birgitte Tengs

Mysteriet om hvem som drepte Birgitte Tengs lever videre – og vil prege nyhetsbildet og være en snakkis rundt lunsjbordene utover høsten og vinteren.

I slutten av august var det premiere på TV2s dokumentarserie om Birgitte-saken. \» Hvem drepte Birgitte?\» vil samle 500-700 000 seere hver uke gjennom totalt ni episoder. Forfatteren deltar i serien gjennom ulike arkivklipp fra tiden han har fulgt saken. I tillegg kommer politiets konklusjoner i den pågående etterforskningen i løpet av høsten, og igjen vil det bli mye blest om en av Norgeshistoriens største krimgåter.

Drapet på Birgitte er ikke bare en av de mest omtalte drapssakene i Norge, men også den mest komplekse. Derfor vet vi ikke hvem som er gjerningsmannen. Mange mener fortsatt at fetteren er skyldig. Forfatteren belyser hvordan dette har splittet lokalsamfunnet og ødelagt en hel familie.

Forfatter Per Asle Rustad har fulgt saken tett i 23 år og ruller opp alt som har skjedd. Politietterforskningen som feilet, den splittede familien til Birgitte – og hvor nær politiet var til å løse drapsgåten med en annen gjerningsmann enn fetteren. Vi møter menneskene som er rammet av tragedien, og frontkjempere for skyld og uskyld der partene har stått steilt mot hverandre helt siden drapet skjedde – den utskjelte etterforskningslederen i Kripos er en av dem. Nå står han fram for første gang.

Forfatteren har i samarbeid med en av Europas fremste eksperter på gjerningsmannsprofiler gjennomført en ny analyse av drapet. Konklusjonene gir ny innsikt i Norges mest kompliserte drapsgåte.

  • Format: Innbundet
  • Utgivelsesår: 2018
  • Forlag: Prego Mobile
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788293369097
  • Sjanger: Biografisk litteratur
Mysteriet Birgitte Tengs Layout